Joghurtos cukkini-vagy tökfőzelék
1 kg cukkini vagy tök,
1 kisebb hagyma,
2-3 cikk fokhagyma,
só,
fehér bors,
1-2 dl joghurt,
1 púpozott ek liszt,
2-3 ek citromlé vagy almaecet,
zsiradék,
zöld fűszer(ízlés szerint): menta, tárkony, csombort vagy kapor
zöld fűszer(ízlés szerint): menta, tárkony, csombort vagy kapor
A hagymát egy kis zsiradékon üvegesre pároljuk, beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát és azzal is átforgatjuk. A jól megmosott cukkinit legyaluljuk és a forró hagymás zsiradékba tesszük. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Beletesszük az ízlésünknek tetsző zöld fűszert, a joghurttal csomómentesre kavart lisztet és felforraljuk. Citromlével vagy almaecettel ízesítjük.
Bundás kenyérrel, hagyományos vagy töltött fasírttal (sajttal vagy tojással), tükör-, buggyantott vagy lágy tojással, halrudacskával, sült virslivel vagy sajtfánkkal tálaljuk.
Mentás cukkinifőzelék halrudacskával
Bundás kenyérrel, hagyományos vagy töltött fasírttal (sajttal vagy tojással), tükör-, buggyantott vagy lágy tojással, halrudacskával, sült virslivel vagy sajtfánkkal tálaljuk.
Mentás cukkinifőzelék halrudacskával
Csombortos tökfőzelék sült virslivel
Fokhagymás-kapros tökfőzelék gougère, francia sajtfánkkal
Tárkonyos cukkinifőzelék lágy tojással
Megjegyzések
Megjegyzés küldése