Kókusztejes murokfőzelék currys csirkeszárnnyal
a főzelékhez
1 kg murok,
1 kg murok,
1
fej hagyma,
4-5
cikk fokhagyma,
só,
szerecsendió,
fehér
bors,
korianderlevél,
friss
reszelt gyömbért,
balzsamecet,
2
csapott ek liszt,
2-3
dl kókusztej,
1
ek vaj,
2
ek olívaolaj
személyenként
2 csirkeszárny
a
páchoz
2
ek currypor,
1
ek pirospaprika,
1
cikk fokhagyma
só,
bors,
citromlé,
olívaolaj
Az
apróra vágott vöröshagymát vaj és olívaolaj keverékén
megdinsztelünk, beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a
többi fűszert és átpirítjuk.
Erre
rátesszük a julienre vágott murkot,
megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk (ha esetleg elfőné a
levét és még nincs kész, kevés meleg vízzel pótoljuk). Amikor
kész, megszórjuk egy kis liszttel, felöntjük a kókusztejjel és
kiforraljuk. A végén ízesítjük balzsamecettel és azzal is
hagyjuk hogy kettőt-hármat rottyanjon.
A
páchoz a hozzávalókat összekeverjük úgy adagolva a citromlevet
és az olajat, hogy pasztaszerű masszát kapjunk. Ezzel bedörzsöljük
a csirkeszárnyakat és néhány órát állni hagyjuk. Serpenyőbe
tesszük és lassú tűzön, fedő alatt megsütjük. Az elején egy
pici vizet is teszünk alája, hogy a paprika ne égjen meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése