Kókusztejes murokfőzelék currys csirkeszárnnyal

Hozzávalók
a főzelékhez
1 kg murok,
1 fej hagyma,
4-5 cikk fokhagyma,
só,
szerecsendió,
fehér bors,
korianderlevél,
friss reszelt gyömbért,
balzsamecet,
2 csapott ek liszt,
2-3 dl kókusztej,
1 ek vaj,
2 ek olívaolaj

személyenként 2 csirkeszárny
a páchoz
2 ek currypor,
1 ek pirospaprika,
1 cikk fokhagyma
só,
 bors,
citromlé,
olívaolaj

Az apróra vágott vöröshagymát vaj és olívaolaj keverékén megdinsztelünk, beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a többi fűszert és átpirítjuk.
Erre rátesszük a julienre vágott murkot, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk (ha esetleg elfőné a levét és még nincs kész, kevés meleg vízzel pótoljuk). Amikor kész, megszórjuk egy kis liszttel, felöntjük a kókusztejjel és kiforraljuk. A végén ízesítjük balzsamecettel és azzal is hagyjuk hogy kettőt-hármat rottyanjon.

A páchoz a hozzávalókat összekeverjük úgy adagolva a citromlevet és az olajat, hogy pasztaszerű masszát kapjunk. Ezzel bedörzsöljük a csirkeszárnyakat és néhány órát állni hagyjuk. Serpenyőbe tesszük és lassú tűzön, fedő alatt megsütjük. Az elején egy pici vizet is teszünk alája, hogy a paprika ne égjen meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések