Gyömbéres bodzalé

Hozzávalók

7-8 nagy, kinyílt bodzavirágzat,
40-50 dkg cukor,
2 kezeletlen citrom,
kb 3 cm-es gyömbér felszeletelve,
5 liter víz
A vízben feloldjuk a cukrot. A citromokat megmossuk, az egyiket karikákra vágjuk, a másiknak a héját vékonyan lehámozzuk és a kifacsart levével együtt beletesszük a cukros vízbe. A gyömbért vékony karikákra vágjuk és azt is vízbe tesszük. Beletesszük a bodzavirágokat és lefedve, meleg helyen 2-4 napig érleljük.
Minden nap megkavarjuk. Amikor pezsegni kezd gézen átszűrjük és üvegekbe tesszük. Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk.
A bodzavirágokat tiszta, pormentes helyről szedjük, óvatosan, hogy a virágpor ne hulljon le róla, mert ettől lesz igazán finom a bodzalé.

Hasonlóképpen készül az illatos orgonaital is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések