Fokhagymás-tárkonyos báránybordaleves

Hozzávalók
1/2 kg bárányborda 
5-6 cikk fokhagyma
só, 
szemes zöld bors, 
ecetes tárkony,
bordás laska (vagy más apró, levesbe való laska),
1 tojás sárgája,
2 ek tejföl

A húst megtisztítjuk, megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe amennyi jó bőven ellepi. Megsózzuk, beleteszünk a szemes borsot, vékonyra szeletelt fokhagymát és apróra vágott ecetes tárkonyt. 
Amikor a hús már puha, beletesszük a laskát és tovább főzzük. Amikor megfőtt, elzárjuk a leves alatt a tüzet és kb 15-20 perc után egy tojássárgából és kevés tejfölből habarást készítünk, merünk 1-2 kanálnyi forró levest a habarásba és hozzáadjuk a leveshez. Ecettel ízesítjük, ha szükséges. 


Bordás laska helyett bármilyen apró laskát vagy rizst főzhetünk bele. Bárányhús helyett disznó-, csirke- vagy nyúlhússal is készíthető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések