Fokhagymás-tárkonyos csirkeleves
3-4 csirke far-hát
5-6 cikk fokhagyma
só,
bors,
ecetes tárkony,
1 tojás sárgája,
2 ek tejföl
A far-hátakat megtisztítjuk, megmossuk, keresztbe kettévágjuk és feltesszük főni annyi vízbe amennyi jó bőven ellepi. Megsózzuk, teszünk bele fekete szemes borsot, vékonyra szeletelt fokhagymát és apróra vágott ecetes tárkonyt.
Amikor a hús már majdnem kész beletesszük a bordás laskát és tovább főzzük. Amikor megfőtt, elzárjuk a leves alatt a tüzet és kb 15-20 perc után egy tojássárgából és kevés tejfölből habarást készítünk, teszünk 1-2 merőkanálnyi forró levest a habarásba és hozzáadjuk a leveshez. Ecettel ízesítjük, ha szükséges.
Amikor a hús már majdnem kész beletesszük a bordás laskát és tovább főzzük. Amikor megfőtt, elzárjuk a leves alatt a tüzet és kb 15-20 perc után egy tojássárgából és kevés tejfölből habarást készítünk, teszünk 1-2 merőkanálnyi forró levest a habarásba és hozzáadjuk a leveshez. Ecettel ízesítjük, ha szükséges.
Bordás laska helyett főzhetünk bele bármilyen apró laskát vagy rizst. Csirkehús helyett disznó-, bárány- vagy nyúlhússal is készíthető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése