Paprikasaláta télire

Hozzávalók
4-5 db gogos vagy kápia, 
6-7 db zöldpaprika, 
30-40 dkg csípős paprika (ha csípősre szeretnénk), 
50 dkg vöröshagyma, 
5 dl ecet (9%-os), 
50 dkg cukor, 
2 evőkanál só,
fekete szemes bors,
koriandermag,
szárított kapor, 
1 kiskanál tartósítószer (natrium-benzoát)


A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük a vöröshagymával együtt és jól összekeverjük. Vigyázzunk arra, hogy csak hibátlan zöldségeket használjunk. A cukrot, a sót, a tartósítószert, a fűszereket és az ecetet jól összekavarjuk 2 liternyi vízzel. A levet a zöldségekre öntjük és letakarva, hűvös helyen 24 órát pihentetjük.
Csípős paprikával

Ezután a levet leöntjük, felfőzzük és kihűtjük. A zöldségeket üvegekbe tesszük és  ráöntjük a levet. Az lezárt üvegeket hűvös kamrában tároljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések