Paprikasaláta télire
4-5 db gogos vagy kápia,
6-7 db zöldpaprika,
30-40 dkg csípős paprika (ha csípősre szeretnénk),
50 dkg vöröshagyma,
5 dl ecet (9%-os),
50 dkg cukor,
2 evőkanál só,
fekete szemes bors,
koriandermag,
szárított kapor,
fekete szemes bors,
koriandermag,
szárított kapor,
1 kiskanál tartósítószer (natrium-benzoát)
A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük a vöröshagymával együtt és jól összekeverjük. Vigyázzunk arra, hogy csak hibátlan zöldségeket használjunk. A cukrot, a sót, a tartósítószert, a fűszereket és az ecetet jól összekavarjuk 2 liternyi vízzel. A levet a zöldségekre öntjük és letakarva, hűvös helyen 24 órát pihentetjük.
Csípős paprikával
Ezután a levet leöntjük, felfőzzük és kihűtjük. A zöldségeket üvegekbe tesszük és ráöntjük a levet. Az lezárt üvegeket hűvös kamrában tároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése