Joghurtos-túrós desszert chia maggal

Hozzávalók
4 adaghoz

4 dl natúr joghurt,
50 g chia mag,
200-250 g félzsíros tehéntúró,
1 kk reszelt citromhéj,
2-3 ek méz
kajszibarack,
csipetnyi levendula (el is hagyható)

A chia magokat belekavarjuk a joghurtba. Alaposan kavarjuk meg hogy a magok ne ragadjanak össze. Ezután hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, de lehet estétől reggelig is hagyni. Időnként kavarjuk rajta egyet-egyet.
A tehéntúrót villával összetörjük, kikavarjuk a mézzel, citromhéjjal ízesítjük majd összekavarjuk a megduzzadt chia magokkal.
Tálkákba vagy poharakba kanalazzuk, a tetejére halmozzuk a felkockázott barackot és rámorzsolunk egy kis levendulát.
A gyümölcsöket akár össze is törhetjük és belekavarhatjuk.
Bármilyen más gyümölccsel készíthető: eper, meggy, cseresznye, áfonya, banán, gránátalma, ribizli, málna, szeder, mangó stb.
Télen, ha nincs friss gyümölcs, néhány kanál lekvárt kavarjunk bele.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések