Szórt ordás pite

Hozzávalók
30 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
15 dkg cukor,
15 dkg vaj,
50-70 dkg orda,
egy marék idénygyümölcs (eper, cseresznye, megy, barack vagy aszalt szilva, mazsola)
4 tasak Bourbon vaníliás cukor,
2 tojás,
5 dl tej

Egy tálba összekavarjuk a lisztet, a cukrot és a sütőport. A vaj felével kikenjük a tepsit vagy piteformát. Beleöntjük a lisztes keverék felét, a tetejére rászórjuk a villával áttört ordát, a feldarabolt gyümölcsöt és három csomag vaníliás cukrot. Rászórjuk a lisztes keverék maradékát és végül rámorzsoljuk a vaj másik felét is. A tojásokat a megmaradt vaníliás cukorral habosra kavarjuk, összevegyítjük a tejjel és a sütemény tetejére locsoljuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük addig amíg a teteje picit megpirul (kb 1/2 óra).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések