Chililekvár

Hozzávalók
250 g csípős chili paprika,
750 g kápia,
5 dl almaecet,
1 kg cukor,
pici só

Egy edénybe tegyük bele a megmosott, kicsumázott és feldarabolt paprikákat, öntsük rá az ecetet és lefedve főzzük addig amíg a paprikák megpuhulnak. Szűrőn passzírozzuk át, hogy a héját eltávolítsuk, majd az edénybe visszatéve fokozatosan öntsük hozzá a cukrot és közepes tűzön főzzük, kavargatva amíg a cukor elolvad. Ezután további 30-40 percig főzzük, időnként megkavargatva, addig amíg vastagodni kezd és lekvár állagú lesz.
Jól megmosott és sütőben 100 C fokon sterilizált üvegekbe tesszük (a legjobb kis, bébiételes üvegek), lezárjuk, pár percre fejre állítjuk majd visszafordítva száraz dunsztba tesszük és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések