Ordás palacsinta
Az orda tejsavóból készített sajtféleség, kicsit édes, kicsit sós. Különlegessége mellett nagyon egészséges is, hiszen alacsony a zsírtartalma, minőségi fehérjék vannak benne és könnyen emészthető. Erdély-szerte mindenhol fogyasztják: reggelire vagy vacsorára zöldségsalátával, zöld fűszerekkel kikavarva kencének, sütemények töltelékeként.
Egyik legkedveltebb desszert a kapros-ordás palacsinta, ami igazi tavaszi ínyencség.
Hozzávalók
palacsinta,
500-600 g orda,
1 csokor kapor,
2 tojás sárgája,
2-3 ek cukor,
1/2 citrom reszelt héja,
1 csomag vaníliás cukor
1 csokor kapor,
2 tojás sárgája,
2-3 ek cukor,
1/2 citrom reszelt héja,
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítjük a palacsintákat (recept itt).
Az ordát villával összetörjük és a többi hozzávalóval együtt simára kavarjuk. Megkenjük vele a palacsintákat és feltekerjük vagy négybe hajtjuk.
*
Ha nincs ordánk zsírosabb tehéntúróból is készíthetjük.
*
Ha már meleg az időjárás és nagyobb adagot készítünk ami nem fogy el azonnal, a töltelékbe a tojássárga helyett tegyünk tejet (2-3 evőkanálnyit).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése