Epres túrótorta

Hozzávalók
a tortalaphoz
4 tojás,
120 g barna porcukor,
120 g liszt,
1/2 tasak sütőpor,
2-3 ek kakaópor,
csipet só

a krémhez
2 tasak Dr Oetker tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
7-8 ek barna cukor 
2 citrom lereszelt héja,
1 kg tehéntúró,
eper

a sziruphoz
1 dl víz,
1 kk cukor,
1-2 ek rum vagy pár csepp rum eszencia

A tojásokat és a porcukrot mixerrel addig kavarjuk amíg jól besűrűsödik majd hozzá kavarjuk  az átszitált lisztet amiben előzőleg elkavartuk kakaóport, a sütőport és a sót. Jól kivajazott és kilisztezett sütőformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot majd az edényt hideg vízbe állítva, folyamatosan kavargatva kihűtjük. Beletesszük a tehéntúrót, a citromhéjat és jól kikavarjuk, hogy krémes állagú legyen.
A tortalap köré tortagyűrűt helyezünk és meglocsoljuk a sziruppal. Rákenünk egy kis krémet majd az oldalára félbe vágott, a közepébe pedig egészben hagyott epreket teszünk és végül rákenjük a többi krémet. A tetejét tetszés szerint csokoládéval, gyümölccsel vagy tortazselével díszítjük.
Az epret feldarabolva is kavarhatjuk a krémhez, de bármilyen más gyümölccsel (málna, ribizli, barack, gránátalma, ananász stb) is készíthetjük.




Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések