Tárkonyos töltöttpaprika-leves

Eddig azt hittem, hogy a töltött paprika csak paradicsomosan készíthető, nem is hallottam másféle elkészítési módjáról. Sajnos egy idő óta férjecskémnek nem igazán tesznek jót a paradicsomos ételek, ezért ki kellett találni valamit, mert a töltött paprikát nagyon szereti. Így született meg ez a tárkonyos változat.
Hozzávalók
4 közepes zöldpaprika,
2-3 cikk fokhagyma,
1 fej hagyma,
2-3 kisebb murok,
1 kisebb petrezselyemgyökér,
1 vékony szelet zellergumó,
300 g darált hús (marha- és disznóhús vegyesen),
60 g rizs,
só,
fekete bors,
ecetes tárkony,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl

A rizst jól összedolgozzuk a darált hússal, a sóval és a borssal és megtöltjük vele a megmosott, kicsumázott paprikákat. Ha marad egy kevés a húsból formázzunk belőle gombócokat. Fazékba rakjuk, melléje tesszük a megpucolt zöldségeket, felöntjük annyi vízzel amennyi jól ellepi. Megsózzuk beletesszük az ecetes tárkonyt és addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
A lisztet és a tejfölt csomómentesre kavarjuk, 1-2 merőkanál levessel felöntjük majd ráöntjük a levesre és összefőzzük. Ha szükséges ecettel ízesítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések