Almás-rebarbarás túrótorta

Hozzávalók
a tésztához
60 g barna cukor,
100 g vaj (vagy 70 g ghí),
1 tojás,
175 g liszt,
1 tk sütőpor,
1/2 vaníliarúd kikapart magja,
3-4 ek joghurt

 a töltelékhez
1 tojás,
 60 g barna cukor,
1 citrom reszelt héja,
1 dl joghurt,
200-250 g zsíros tehéntúró,
250 g rebarbara (pucolva mérve),
250 g alma (pucolva mérve)

A tésztához habosra kavarjuk a vajat a cukorral, beletesszük a tojást és tovább habosítjuk. 3-4 részletben hozzákavarjuk a sütőporral elkevert lisztet és a joghurtot. Egy lágy, de nem folyékony, könnyen kenhető tésztát kapunk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belekenjük a tésztát úgy hogy az oldalára is kerüljön kb 2 ujjnyi magasan.
A töltelékhez habosra kavarjuk a tojás sárgáját a cukorral, belekavarjuk joghurtot, a villával összetört tehéntúrót, a citromhéjat és a felkockázott almát és rebarbarát. Végül lazán beleforgatjuk a tojás felvert habját.
Ráöntjük a tölteléket a tésztára és egyenletesen elsimítjuk.
A tetejét megszórjuk egy kis fahéjas cukorral és 200 fokra előmelegítette sütőben légkeveréses funkcióval addig sütjük amíg szép aranybarna lesz a teteje (kb 25-30 perc).
Hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána szeleteljük

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések