Lerben sült fűszeres krumpli (steakburgonya)

Hozzávalók
(4 személyre)

1-1,20 kg krumpli,
4 ek olívaolaj,
1 tk só,
1 tk édes pirospaprika,
1 tk fokhagyma por,
1 tk szárított kakukkfű,
1 tk szárított oregánó,
1 tk szárított rozmaring,
1 tk őrölt kömény
1/2 tk fekete bors

A krumplikat alaposan megmossuk majd enyhén sós vízbe feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc után leöntjük róla a vizet, pár percet hagyjuk hűlni majd hasábokra vágjuk (minden krumplit 6 vagy 8 hasábra). Egy tálba összekavarjuk az olajat a fűszerekkel majd beletesszük a krumplihasábokat és összerázogatjuk, hogy a fűszeres olaj jól bevonja a hasábokat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk majd 200 fokra előmelegített sütőben, alsó felső sütési módban kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fogyaszthatjuk önálló ételként salátával vagy mártogatóssal vagy húsok mellé köretnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések