Kapros kelbimbófőzelék

Hozzávalók

1/2 kg kelbimbó,
2-3 ek olívaolaj,
ételízesítő,
fehér bors,
kapor,
1 púpozott ek liszt,
1,5-2 dl tej,
1 kk almaecet,
natúr joghurt

A kelbimbók külső leveleit leszedjük, jól megmossuk, ha nagyobbakat kettőbe vagy négybe vágjuk. Serpenyőbe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, rászórjuk az ételízesítőt és a fehér borsot és egy kevés vizet öntve alája fedő alatt megpároljuk. Amikor megpuhult rászórjuk a lisztet és az apróra vágott kaprot, elkavarjuk majd felöntjük a tejjel. Ecettel ízesítjük pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. Tálaláskor natúr joghurtot kavarunk bele.
Főtt kolbásszal

Feltétnek adhatunk mellé pörköltet rántott vagy sült húst, fasírozottat, pirított vagy hagyás májat, sült szalonnát, főtt vagy sült kolbászt is.
Hús nélkül főtt laskával és egy kis füstölt reszelt sajttal is kitűnő.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések