Görög padlizsánsaláta

Hozzávalók

3-4 közepes padlizsán megsütve,
2-3 nagyobb kápia megsütve,
1 kis fej hagyma,
3 cikk zúzott fokhagyma,
1-2 ek olívaolaj,
só,
bors,
citromlé

A megpucolt és langyosra hűlt padlizsánt és kápiát ízlés szerint felaprítjuk: a padlizsánt pépesíthetjük vagy vághatjuk darabosabbra, a kápiát vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. Összekavarjuk és belekavarjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével és az olívaolajjal kikavarjuk. Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztjuk. Melléje paradicsomot kínálunk.
Télen eltett padlinzsánból és ecetes kápiából is készíthetjük. A fagyasztott padlizsánt gőz fölött olvasszuk ki, így picit átmelegedik és szinte olyan mintha frissen készült volna.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések