Citromtorta

Hozzávalók

a laphoz
6 tojás 
2 x 10 dkg porcukor,
6 ek forró víz,
1 tasak sütőpor,
citromlé,
17 dkg átszitált liszt

a krémhez
4 tojás,
20-25 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja és kifacsart leve,
Dr Oetker  citrom eszencia (az intenzívebb íz érdekében)
3 ek liszt,
30 dkg vaj

A tojások sárgáját habosra kavarjuk 10 dkg cukorral és a forró vízzel. A tojások fehérjéből habot készítünk  a másik 10 dkg cukorral és óvatosan, több részletben a tojássárgás masszához kavarjuk. Ezután hozzákavarjuk a sütőport kevés citromlében felfuttatva, majd részletekben belekavarjuk a lisztet. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 percet sütjük majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojásokat elkavarjuk a cukorral, a citrom reszelt héjával, levével és az eszenciával majd hozzáadjuk a lisztet vigyázva, hogy ne legyen csomós. Gőz fölött  krémet főzünk belőle. Az edényt hideg vízbe állítjuk és kavargatva kihűtjük. Amikor kihűlt összekavarjuk a habosra kikavart vajjal.

A lapot 3 fele vágjuk, egy kis cukros vízzel meglocsoljuk majd megtöltjük a krémmel. Az oldalát és a tetejét tejszínhabbal vonjuk majd és tetszés szerint díszítjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések