Zsályás almaleves csirkehússal


Hozzávalók
4 személyre

4 felső csirkecomb,
2-3 cikk fokhagyma,
1 közepes murok,
1 kisebb petrezselyemgyökér,
1 szelet zeller,
késhegynyi fehér bors,
só,
pici reszelt szerecsendió,
2-3 csipet zsálya,
1 ek vaj,
4 nagy vagy 6-8 kisebb savanykás alma

a habaráshoz:
1 tojás sárgája,
2-3 ek tejföl 

 A finomra reszelt zöldségeket és a zúzott fokhagymát megfuttatjuk az olvasztott vajon, beletesszük a combokat, felöntjük annyi vízzel amennyi jól ellepi, fűszerezzük és puhára főzzük. Amikor kész, beletesszük a megpucolt, kockákra vágott almát és pár percig főzzük, hogy az alma is megpuhuljon. Vigyázzuk, hogy az alma ne főjön szét!
Amikor megfőtt, elzárjuk a leves alatt a tüzet és kb 15-20 perc után a tojássárgából és a tejfölből habarást készítünk, merünk 1-2 kanálnyi forró levest a habarásba és hozzáadjuk a leveshez.

Ha épp nincs a kamrában murok, petrezselyem, zeller akkor helyettesíthető egy kis ételízesítővel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések