Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók
600-700 g csirkehús (szárny, comb, felkockázott melle húsa, vagy aprólék),
1 közepes hagyma,
2-3 nagyobb murok,
2 közepes petrezselyemgyökér,
1 kisebb zeller,
só,
bors,
tárkony (friss vagy ecetes),
1 ek vaj,
2 ek olaj,
a habaráshoz
1,5-2 dl natúr joghurt,
1 ek liszt
tárkonyecet

A vaj és olaj keverékén megdinszteljük az apróra vágott hagymát majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott zöldségeket és kicsit átpirítjuk.  Beletesszük a húst és addig pároljuk amíg minden oldalán kifehéredik. Sózzuk, borsózzuk, beletesszük a tárkonyt majd felöntjük annyi vízzel amennyi bőven ellepi és lassú tűzön készre főzzük.
A mikor már majdnem kész, tetszés szerint valamilyen levesbetétet főzünk bele: rizst, bordás laskát vagy apró nokedlit.
A végén a joghurtot simára keverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest. Fellobbantjuk és kevés tárkonyecettel ízesítjük.

Tetszés szerint főzhetünk bele karalábét, zöldborsót, karfiolt vagy zsenge zöldpaszulyt is. Ezeket a főzés vége fele tegyük bele, mert hamarabb megpuhulnak mint a  gyökérzöldségek. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések