Töltött paprika

Ezt az ételt készíthetjük levesnek vagy szószosan. A különbség annyi, hogy ha levesnek készítjük több, ha szószosan akkor kevesebb vízbe tesszük fel főni.

Hozzávalók
6 közepes vagy 8 kisebb zöldpaprika,
1 fej hagyma,
1 nagy vagy 2-3 kicsi murok,
1 közepes vagy 2 kicsi petrezselyemgyökér,
néhány szál petrezselyem- és zellerzöld
500 g darált hús (marha- és disznóhús vegyesen),
100 g rizs,
só,
fekete bors,
1/2 liter paradicsomlé
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 kk pirospaprika

A megmosott rizst jól összedolgozzuk a darált hússal, a sóval és a borssal és megtöltjük vele a megmosott, kicsumázott paprikákat. Fazékba rakjuk, melléje tesszük a megpucolt zöldségeket (ha nagyobbak, akkor daraboljuk fel).
Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, megsózzuk és addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
A lisztből, olajból világos rántást készítünk, rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük a paradicsomlével. Csomómentesre kavarjuk, ráöntjük a levesre és összefőzzük. Ha szükséges kevés cukorral édesítjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések