Olasz paradicsomos húsgombóc széles laskával
a gombóchoz
50 dkg darált hús,
1 tojás,
4 ek zsemlemorzsa,
1 kisebb fej hagyma lereszelve,
3-4 cikk fokhagyma lereszelve,
só,
bors,
a mártáshoz
1 üveg spagettiszósz
a laskához
2 tojás,
20 dkg liszt,
só
A gombóchoz a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, diónyi gombócokat formázunk és a spagettiszószban megfőzzük (ha a szósz vastag kicsi vízzel hígítsuk fel).
A laskához összegyúrjuk a lisztet a tojással és sima tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagolva 1/2 órát pihentetjük majd vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval újjnyi széles csíkokra vágjuk és hagyjuk egy kicsit szikkadni, majd kifőzzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése