Olasz paradicsomos húsgombóc széles laskával

Hozzávalók

a gombóchoz

50 dkg darált hús,
1 tojás,
4 ek zsemlemorzsa,
1 kisebb fej hagyma lereszelve,
3-4 cikk fokhagyma lereszelve,
só,
bors,

a mártáshoz

a laskához

2 tojás,
20 dkg liszt,

A gombóchoz a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, diónyi gombócokat formázunk és a spagettiszószban megfőzzük (ha a szósz vastag kicsi vízzel hígítsuk fel).
A laskához összegyúrjuk a lisztet a tojással és sima tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagolva 1/2 órát pihentetjük majd vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval újjnyi széles csíkokra vágjuk és hagyjuk egy kicsit szikkadni, majd kifőzzük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések