Különleges házi meggylikőr
2 kg meggy,
50-60 dkg cukor,
2,5-3 dl 40 fokos rum,
1dl (jó minőségű) konyak,
1 kisebb vanília rúd,
1 fahéjrúd,
4-5 szegfűszeg,
1 citrom héja vékonyan lehámozva,
1 fahéjrúd,
4-5 szegfűszeg,
1 citrom héja vékonyan lehámozva,
1/2 liter (96 fokos) tiszta szesz
Egy öblös üvegbe rétegesen betesszük a cukrot és a meggyet (felülre cukor kerüljön).
Az üveget gézzel letakarjuk majd meleg helyen tartjuk amíg a cukor teljesen elolvad.
Ez a idő alatt néha megrázogatjuk. Amikor a cukor teljesen elolvadt (kb egy hét, ha nagyon meleg van néhány nap) ráöntjük a rumot, a konyakot, beletesszük a vanília rudat (amit felhasítunk és 2-3 darabba vágunk), a fahéjat, a szegfűszeget és a citromhéjat. Két-három napot hagyjuk ezekkel is érlelődni majd ráöntjük a szeszt (amit hígíthatunk vízzel, annak függvényében, hogy milyen erős italt szeretnénk).
Hűvös helyre tesszük és néha megrázogatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése