Falafel

A falafel hagyományosan csicseriborsóból készülő golyó vagy fasírt. A Közel-Keletről ered de mára az egész világon elterjedt, különösen a vegetáriánus és makrobiotikus étrendek követői között.
Böjtök idején a húsételek helyettesítésére alkalmas de a vegetáriánus étrendben is komoly szerepe van.

Hozzávalók 
2 pohár csicseriborsó ,
5 gerezd fokhagyma összetörve,
2 csapott kiskanál szódabikarbóna,
1 csokor apróra vágott petrezselyem,
1 kis hagyma felaprítva,
1/2 kiskanál  őrölt köménymag,
1/2 kiskanál őrölt koriándermag
1 kiskanál paprika,
só,
bors,
olaj a sütéshez

A csicseriborsót jól megmossuk és 12 órára beáztatjuk. Másnap leöblítjük és leszűrjük, mixerrel pépesítjük. Beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és jól összedolgozzuk. Lefedjük és félretesszük egy órára a hűtőbe. Utána hozzáadjuk a szódabikarbónát és jól összekeverjük. Kis gombócokat formázunk és bő, forró olajban szép barnára sütjük.
Főzelékek, saláták mellé kitűnő feltét

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések