Csirkemáj pástétom

Hozzávalók

2 alsó és 2 felső csirkecomb bőröstől,
500-700 g csirkemáj,
1-2 ek zsír,
2-3 fej hagyma,
4-5 cikk fokhagyma,
só,
pirospaprika,
majoránna,
zsálya,
fehér bors,
szegfűbors,
petrezselyemzöld

A zsiradékot felforrósítjuk, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát és azzal is átpirítjuk. Megszórjuk piros paprikával majd beletesszük a kicsontozott, feldarabolt csirkecombokat. Megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor kész, beletesszük a többi fűszert és a feldarabolt májat. Erős tűzön folyamatosan kavargatva addig pirítjuk amíg a máj megkészül. Akkor jó, ha a máj még puha és közepe rózsaszínű, de már nem véres.
Amikor teljesen kihűlt botmixerrel pépesítjük és ha szükséges még sózzuk. Ha szükséges egy kis húslével hígítjuk.
Dobozkákba vagy kis üvegekbe tesszük és hűtőben tároljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések