Sörben pácolt csirkeszárnyak kakukkfüves sütőtökfőzelékkel
6 csirkeszárny
3-4 ek olívaolaj
60-70 dkg sütőtök
diónyi vaj
1 ek liszt
1 ek tejföl
balzsamecet
só, bors, kakukkfű
Sörös páchoz: 4-5 cikk fokhagyma, őrölt bors, őrölt koriandermag, 2 kanál mustár, 2 kanál tejföl, 2-3 dl barna sör.
A szárnyakat legalább fél napig pácoljuk. A pácléből kivéve sózzuk és kevés olívaolajon, fedő alatt megpároljuk majd zsírjára sütjük.
A főzelékhez a nagy lyukú reszelőn lereszeljük a tököt, kevés vajon puhára pároljuk a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű) majd hozzákeverjük a lisztet, tejfölt és egy kis balzsamecetet.
Nagyon guszta !
VálaszTörlés