Fokhagymás murokfőzelék fenyőrüggyszirupos, zsályás csirkével

Hozzávalók

1 kg murok,
1 fej hagyma,
4-5 cikk fokhagyma,
só,
bors,
apróra vágott petrezselyemzöld,
almaecet,
2 csapott ek liszt,
2-3 dl tej,
1 ek vaj,
2 ek olívaolaj

csirkeszárny, csirkecomb

a páchoz
só,
bors,
fenyőrügyszirup,
zsálya,
olívaolaj

Egy kis fej vöröshagymát vaj és olívaolaj keverékén megdinsztelünk, beledobjuk s vékonyra szeletelt fokhagymát és átpirítjuk. Erre rátesszük a julienne-re vágott murkot, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk (ha esetleg elfőné a levét és még nincs kész, kevés meleg vízzel pótoljuk). Amikor zsírjára sült megszórjuk egy kis liszttel, felöntjük tejjel és kiforraljuk. A végén ízesítjük az almaecettel és azzal is hagyjuk hogy kettőt-hármat rottyanjon.
A páchoz összekavarjuk a hozzávalókat és bekenjük vele csirkehúst. Néhány órát állni hagyjuk, majd serpenyőbe tesszük és fedő alatt lassú tűzön megkészítjük. A szirup cukortartalmától szépen karamellizáldik a csirke bőre.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések