Pikáns murokfőzelék ropogós csirkemellel

Hozzávalók
1 kg murok,
1 fej hagyma,
4-5 cikk fokhagyma,
só,
szerecsendió,
fehér bors,
apróra vágott petrezselyemzöld,
friss reszelt gyömbért,
balzsamecet,
2 csapott ek liszt,
2-3 dl tej,
1 ek vaj,
2 ek olívaolaj 

1 csirkemell,
só,
bors,
olívaolaj

Egy kis fej vöröshagymát vaj és olívaolaj keverékén megdinsztelünk, beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a többi fűszert és átpirítjuk. Erre rátesszük a vékony karikára vágott murkot, megsózzuk és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (ha esetleg elfőné a levét és még nincs kész, kevés meleg vízzel pótoljuk). Utána megszórjuk egy kis liszttel, felöntjük tejjel és kiforraljuk. A végén beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízesítjük balzsamecettel és azzal is hagyjuk hogy kettőt-hármat rottyanjon.
A csirkemellből ujjnyi vastag szeleteket vágunk, bedörzsöljük sóval, borssal és olívaolajjal és néhány órát pácoljuk, majd forró serpenyőben mindkét oldalukat ropogósra sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések